Doorvoeren

Geen enkel gebouw ontkomt eraan: doorvoeren die de weg vrijmaken voor waterleidingen, datakabels en luchtbehandelingskanalen. De doorvoeren in de brandwerende wand van uw brandcompartiment vormen de zwakke schakel. Deze openingen veroorzaken lekken in de wand die vuur en rook bij brand gemakkelijk laten uitbreiden. Al die voorwerpen gaan door wanden, plafonds, vloeren en schachten én moeten brandwerend worden gemaakt.

Wanden

Het is belangrijk dat doorvoeren zowel in de binnenwand als de buitengevel voldoende bestand zijn tegen branddoorslag en brandoverslag. Voor het afdichten van doorvoeren bestaan verschillende methoden. Het dichtsmeren van openingen met een verf- of coatingsysteem dat opschuimt bij brand en daardoor de hitte isoleert.

Plafonds

Vastgelegd is dat sparingen en doorvoeringen in vloeren in bepaalde omstandigheden 30, 60, 90 of zelfs 120 minuten brandwerend moeten zijn, zodat een brand zich niet ongelimiteerd kan uitbreiden. Een aantal oplossingen die we daarvoor aanbieden zijn: Brandwerende pasta, kit of schuim / Brandwerende coating / Brandmanchetten / Brandkappen.

Vloeren

Ook leveren en monteren wij speciale systemen voor het dichtzetten van brandwerende sparingen in (computer)vloeren. Een systeem dat droog wordt verwerkt en geen verdere afwerking nodig heeft. Zo kunt u er altijd makkelijk bij voor het trekken van nieuwe kabels én bespaart u veel kosten en tijd.