Brandscan, risicoanalyse, advies en calculatie


Brand ontstaat gelukkig maar weinig en u zal waarschijnlijk niet vaak met de gevolgen van brand in aanraking komen. Toch is het belangrijk om uzelf en uw omgeving daartegen goed te beschermen.

Brandscan, risicoanalyse, advies en calculatie

Brandscan

Bij een brandscan brengen wij d.m.v. een inspectie/inventarisatie van uw gebouw, de brandveiligheid volledige in kaart. De aanwezige gebreken, onderbrekingen en risico’s worden in een uitgebreide rapportage met beschrijving en foto’s vastgelegd. Dit rapport wordt ook wel een Nulmeting genoemd.

Risicoanalyse

Aan de hand van de brandscan rapportage, de meest recente wet- en regelgeving en specifieke eisen van de gemeente/brandweer, wordt er een risicoanalyse gemaakt. 

 • Wat is de functie van het gebouw?
 • Wat is de staat van de (hoofd) draagconstructie?
 • Staan de brandscheidingen op de goede plaats?
 • Is het gebouw in de juiste hoeveelheid brandcompartimenten verdeeld?
 • Zijn de vluchtroutes logisch en veilig?
 • Waar is het risico op brand het hoogst?

De uitkomsten van de risicoanalyse zijn bepalend voor de maatregelen die op brandveiligheid genomen moet worden. 

Advies

Het interpreteren en implementeren van de brandwerende maatregelen is niet altijd even makkelijk. Ze staan soms haakse op de wensen en verwachtingen van de klant en worden vaak vergeten in het bouwproces, waardoor men aan het einde van de bouw voor nare verrassingen en hoge kosten komt te staan.

Risicoanalyses en brandwerende maatregelen horen vanaf de tekentafel al meegenomen te worden in het ontwerp. Wijzigen in het ontwerp tijdens de bouw, is een reden om opnieuw een risicoanalyse uit te voeren en de brandwerende maatregelen daarop aan te passen.

Een bouw- of renovatieproject?

Een bouw-/renovatieproject, klein of groot? Voor ons is elk project uniek en uitdagend. Of het nu gaat om passieve of actieve brandpreventie, we werken met veel passie aan kwalitatieve en duurzame oplossingen.

Den Dulk brandwerend is u graag van dienst op het gebied van passieve en actieve brandpreventie en veiligheid. Door de directe samenwerking met onze partners en de korte lijnen met onze leveranciers in de brandpreventie, kunnen wij uw project van het begin tot eind begeleiden en advies geven op het implementeren van de vereiste brandwerende maatregelen.

Calculatie

Naast een brandscan, risicoanalyse en advies kun u ook voor berekenen van brandwerende voorzieningen en staalprofielen terecht bij Den Dulk Brandwerend.

Ons team van project engineers is gespecialiseerd in het uittrekken constructietekeningen. Per staalprofiel worden de benodigde laag- en of plaatdikte berekend en vastgelegd in een rapport. Ook alle doorvoeren sparingen en noodzakelijke brandwerende voorzieningen, die op de projecttekeningen zijn aangegeven, worden geïnventariseerd en in rapport verwerkt.

Uw gebouw brandveilig maken?

Den Dulk Brandwerend is de specialist waar u naar op zoek bent. Samen met onze partners en de korte lijnen met onze leveranciers beschikken we over een zeer uitgebreide en up-to-date kennis van brandwerende eisen, wetgeving, richtlijnen, adviezen en producten.

Ons team van project engineers is u graag van dienst bij het inventariseren, calculeren en adviseren van uw project. Dankzij de jarenlange ervaring van onze VCA-gecertificeerde monteurs vinden we voor elke uitdaging een passende oplossing.

Offerte aanvragen


Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Brandpreventie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een email naar info@dendulkbrandwerend.nl.
Heeft u liever direct telefonisch contact, dat kan op +31707446290

 • Professionals in brandpreventie
 • Al 20 jaar actief
 • Snelle afhandeling
 • Eigen zagerij
 • Leerbedrijf
 • VCA* 2017/6.0 gecertificeerd
Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag