Diensten


Van een volledige brandveiligheidsscan, bouwkundig advies, calculatie, digitale rapportage, tot aan het leveren en monteren van onder andere brandblussers, brandmeldsystemen, afdichtingen, deuren, brandwerende isoleren van constructies, de reparaties en onderhoud aan uw installaties. Den Dulk Brandwerend helpt u graag uw gebouw in alle aspecten brandveilig te houden en te maken.

Diensten

Staal brandwerend coaten

Brandwerend coaten is een goede manier van beschermen van stalen constructies, tegen de gevolgen van brand. Brandwerende coating (verf) is licht van gewicht, profielvolgend en neemt weinig ruimte in beslag. Samen met een topcoating, verkrijgbaar in verschillende kleuren, is het mogelijk de staalconstructie in zijn originele vorm zichtbaar te houden in uw interieur.

Staal brandwerend bekleden

Brandwerend bekleden met plaatmateriaal is een de passieve manier om constructies van staal of beton te beschermen, tegen de gevolgen van brand. Voorbehandelen en schoonmaken van de constructieprofielen is meestal niet nodig. Door de gladde en vlakke oppervlakten, van de brandwerende plaatmaterialen, kunnen deze netjes worden afgewerkt. De bouwer krijgt hiermee de mogelijkheid de contouren van de constructie zichtbaar te houden.

Vlamschermen

Door het plaatsen van een vlamscherm wordt een tijdelijk barrière (brandweerstand) tegen de hitte gecreëerd. Op de plaatst van het vlamscherm wordt het staal van het dak, door de brand minder snel heet en de hitte wordt minder snel doorgeleid naar de naast gelegen ruimte.

Brandwerend afdichten

Doorvoeren en sparingen zijn een zwakke schakel in een brandscheiding. Als deze niet of niet goed zijn afgedicht, verliest de brandscheiding zijn brandwerende functie en kan een brand (rook en vuur) zonder weerstand zich razendsnel door een gebouw verspreiden.

Brandwerend afdichten is een specialisme, dat behalve vaardigheid ook brandwerende productkennis vereist. De in het gebouw aanwezige doorvoeren en sparingen, worden door onze monteurs geïnventariseerd en deskundig rook en brandwerend afgedicht. De afdichtingen worden voorzien van een QR-code en geregistreerd in het digitale logboek van Hilti.

Brandkleppen

Een luchtkanaal is en groot gat in een brandscheiding. Een brandwerende afdichting van een luchtkanaal alleen helpt niet om branddoorslag te voorkomen. Hiervoor is het gat te groot. Op de plaats waar het luchtkanaal door de brandscheiding gaat, moet een brandklep of brandrooster in het luchtkanaal geplaatst worden.

Alle brand-, vlinderkleppen en brandroosters worden door onze monteurs, volgens de instructies van de fabrikant en de LUKA norm in het luchtkanaal gemonteerd, afgedicht, voorzien van een QR-code en geregistreerd in het digitale logboek van Hilti.

Brandwerend glas

De brandvertragende eigenschappen van brandwerend glas hebben als doel de verspreiding van vlammen, rook en gassen te beperken, en hitte overdracht, doorslag en overslag van brand te vertragen. Deze eigenschappen komen alleen tot zijn recht als de constructie waarin het brandwerende glas geplaatst is, ook brandwerend is.

Glas en kozijnen worden op locatie ingemeten, bij onze glasleverancier op maat besteld en door onze monteurs volgens de instructies van de fabrikant vakkundig gemonteerd. Het soort brandwerend glas hangt af van de functie van de locatie en de brandwerende eisen.

Brandwerende deuren en kozijnen

Brandwerende deuren worden geplaatst in wanden, die als brandcompartimentscheiding dienen. Deze brandscheiding zorgt ervoor dat, gedurende een bepaalde tijd, vuur en rook de vluchtroute niet blokkeert en de aanwezige mensen de kans krijgen het gebouw veilig te verlaten.

Brandwerende deuren en kozijnen worden op locatie ingemeten, bij onze deurenleverancier op maat besteld en door onze monteurs volgens de instructies van de fabrikant vakkundig gemonteerd. Het soort brandwerend deur en de sluiting van de deur hangt af van de functie van de locatie en de brandwerende eisen.

Beheer en Onderhoud

Infrastructuur in een gebouw is een dynamisch gebeuren. Kamers en ruimtes worden verbouwd, leidingen verlegt en nieuwe kabels getrokken.

Het is belangrijk om de brandveiligheid en brandwerendheid van uw gebouw regelmatig (jaarlijks) te laten controleren en mutaties/gebreken direct te laten herstellen. Alleen op die manier blijft de garantie op brandwerendheid behouden.

Met een onderhoudscontract van Den Dulk Brandwerend worden mutaties en gebreken hersteld, is uw gebouw brandveilig en voldoet het aan de laatste brandveiligheidseisen.

Digitaal logboek

Alle werkzaamheden op het gebied van brandveiligheid in uw gebouw worden gelogd. Elke brandwerende voorziening (afdichting, brandblusser ect.) krijgt een unieke QR-code en wordt met een foto geregisterd in het digitale logboek van Hilti.

In een oogopslag een totaaloverzicht van alle uitgevoerde werkzaamheden, waarmee u voldoet aan de zorgplicht brandveiligheid van uw gebouw.

Brandscan

Bij een brandscan brengen wij door middel van een inspectie/inventarisatie van uw gebouw, de brandveiligheid volledige in kaart. De aanwezige gebreken, onderbrekingen en risico’s worden in een uitgebreide rapportage met beschrijving en foto’s vastgelegd. Dit rapport wordt ook wel een Nulmeting genoemd.

Advies

Het interpreteren en implementeren van de brandwerende maatregelen is niet altijd even makkelijk. Ze staan soms haakse op de wensen en verwachtingen van de klant en worden vaak vergeten in het bouwproces, waardoor men aan het einde van de bouw voor nare verrassingen en hoge kosten komt te staan.

Een bouw-/renovatieproject, klein of groot? Voor ons is elk project uniek en uitdagend. Of het nu gaat om passieve of actieve brandpreventie, we werken met veel passie aan kwalitatieve en duurzame oplossingen.

Den Dulk brandwerend is u graag van dienst op het gebied van passieve en actieve brandpreventie en veiligheid. Door de directe samenwerking met onze partners en de korte lijnen met onze leveranciers in de brandpreventie, kunnen wij uw project van het begin tot eind begeleiden en advies geven op het implementeren van de vereiste brandwerende maatregelen.

Calculatie

Voor het inventariseren en berekenen van brandwerende voorzieningen en staalprofielen hoeft u niet naar een ander bedrijf. Ons team van project engineers is gespecialiseerd in het uittrekken constructietekeningen. Per staalprofiel worden de benodigde laag- en of plaatdikte berekend en vastgelegd in een rapport. Ook alle doorvoeren sparingen en noodzakelijke brandwerende voorzieningen die op de projecttekeningen zijn aangegeven, worden geïnventariseerd en in rapport verwerkt.

Offerte aanvragen


Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Brandpreventie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een email naar info@dendulkbrandwerend.nl.
Heeft u liever direct telefonisch contact, dat kan op +31707446290

  • Professionals in brandpreventie
  • Al 20 jaar actief
  • Snelle afhandeling
  • Eigen zagerij
  • Leerbedrijf
  • VCA* 2017/6.0 gecertificeerd
Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag