Passieve brandpreventie


Passieve brandpreventie neemt een steeds belangrijkere plaats in bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van gebouwen.

De preventieve bouwkundige maatregelen zijn niet altijd zichtbaar en vaak niet geliefd. Maar ze zijn wel een cruciaal onderdeel in de brandveiligheid van ruimtes en gebouwen, waarin mensen wonen, werken en verblijven.

Passieve brandpreventie

Wat is Passieve brandpreventie?

Passieve brandpreventie, ook wel bouwkundige brandpreventie genoemd, is een omschrijving voor alle bouwkundige maatregelen waarbij vorming, verspreiding en de gevolgen (vlammen, gassen, rook, en hitte) van brand worden voorkomen of beperkt, zonder tussenkomst van mensen of externe energiebronnen.

Een paar voorbeelden van passieve brandpreventie zijn: brandwerend coaten en bekleden van draagconstructies, vlamschermen, brandkleppen, afdichtingen, en het toepassen brandwerende bouwkundige elementen zoals: glas deuren en kozijnen.

Het doel van passieve brandpreventie

Het doel van passieve brandpreventie maatregelen is bij brand, mensen levens te redden en schade aan het gebouw en de omgeving zo klein mogelijk te houden.

Onderhoud

Een regelmatige (jaarlijkse) controle op brandveiligheid van uw gebouw en het direct herstellen van mutaties en/of gebreken is belangrijk. Alleen op die manier blijft de garantie op brandwerendheid en brandveiligheid behouden.

Offerte aanvragen


Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Brandpreventie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een email naar info@dendulkbrandwerend.nl.
Heeft u liever direct telefonisch contact, dat kan op +31707446290

  • Professionals in brandpreventie
  • Al 20 jaar actief
  • Snelle afhandeling
  • Eigen zagerij
  • Leerbedrijf
  • VCA* 2017/6.0 gecertificeerd
Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag