Wat is een brandveiligheidsinspectie?


Bij een brandveiligheidsinspectie wordt gecheckt of een gebouw aan alle regels voor brandveiligheid voldoet. Dit kunnen regels zijn vanuit de overheid, de brandweer, de gemeente of de verzekeraar. We kijken of het gebouw voldoet aan de regels van het Bouwbesluit 2012 en eventuele extra eisen. Ook wordt gekeken of de brandveiligheidsmaatregelen die er zijn goed werken.

Wat is een brandveiligheidsinspectie?

Jarecki ZDW (Jarecki ZDW)
Jarecki ZDW (Jarecki ZDW)
2022-06-23
Max B
Max B
2022-06-03
Professioneel, snel en duidelijk!
Dako van der Gaag
Dako van der Gaag
2020-01-29

Specialist in Brandwerende doorvoeringen

Wat wordt er gecontroleerd bij een brandveiligheidsinspectie?

 1. Hoe te handelen bij een alarm
 2. Plan voor het evacueren en makkelijk bereiken van uitgangen
 3. Brandveiligheid van de constructie van het gebouw
 4. Technische systemen voor brandveiligheid in het gebouw
 5. Controle van brandblusapparatuur en -systemen

Bij een brandveiligheidsinspectie wordt gecontroleerd of een gebouw voldoet aan de regels en voorschriften met betrekking tot brandveiligheid.

Is een brandveiligheidsinspectie verplicht?

Een brandveiligheidsinspectie wordt meestal vrijwillig gedaan. Maar soms moet je er ook een laten doen door een officiële instantie. Dit moet gebeuren in deze situaties:

 1. Na verbouwingen aan een gebouw.
 2. Als het gebruik van het gebouw verandert.
 3. Als de wetten en regels voor brandveiligheid veranderen.
 4. Als de gemeente of brandweer zegt dat het moet voor een vergunning.
 5. Als de verzekeraar zegt dat het moet voor een verzekering.
 6. Als er grote ruimtes zijn die in geval van brand gescheiden moeten zijn, dan moet je volgens de NEN 6060 regels een inspectie regelen.

Werkwijze van een brandveiligheidsinspectie

 1. De voorbereiding van een brandveiligheidsinspectie
  Voordat we beginnen met de brandveiligheidsinspectie, hebben we wat documenten van u nodig. We vragen om bouwtekeningen, het plan voor als er brand is, en andere noodprocedures. Als het nodig is, vragen we ook vergunningen op bij de gemeente. We kijken ook naar welke regels we moeten volgen voor het gebruik van het gebouw.
 2. Inspectiebezoek op desgewenste locatie
  We komen op een afgesproken moment langs om uw pand te inspecteren op brandveiligheid. Tijdens dit bezoek bekijken we onder andere of de brandmelders en alarmen goed werken, en of de brandblussers en brandslangen in orde zijn. We controleren ook of de elektrische installaties geen brandgevaar opleveren.
 3. Advies en rapportage
  Na de inspectie maken we een rapport voor u. Hierin staat wat we hebben gecontroleerd, wat we hebben gevonden en als er problemen zijn, geven we advies hoe u die kunt oplossen. Als het nodig is, krijgt u ook een inspectiecertificaat van ons. Let op: dit certificaat is meestal maar één jaar geldig.

Waarom kiest u voor de brandveiligheidsinspectie van Den Dulk Brandwerend?

Den Dulk Brandwerend is een specialist op het gebied van brandveiligheidsinspecties vanwege hun diepgaande kennis en ervaring in brandveiligheid. Hier zijn een paar redenen waarom ze eruit springen:

 1. Expertise: Den Dulk Brandwerend beschikt over een team van deskundigen met uitgebreide kennis van brandveiligheid. Ze begrijpen de complexe regelgeving en normen die van toepassing zijn op brandveiligheidsinspecties.
 2. Op maat gemaakte oplossingen: Ze bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van hun klanten. Of het nu gaat om kleine bedrijven of grote organisaties, ze passen hun inspecties aan om aan de individuele eisen te voldoen.
 3. Grondige inspecties: Den Dulk Brandwerend voert grondige inspecties uit om ervoor te zorgen dat alle aspecten van brandveiligheid worden beoordeeld. Van alarmeringsprocedures tot bouwkundige brandveiligheid en installatietechnische voorzieningen, ze controleren alles nauwkeurig.
 4. Duidelijke rapportage: Na de inspectie leveren ze duidelijke rapporten met gedetailleerde bevindingen en aanbevelingen voor verbetering. Dit stelt hun klanten in staat om eventuele problemen aan te pakken en de brandveiligheid van hun gebouwen te verbeteren.

Den Dulk Brandwerend onderscheidt zich als een specialist in brandveiligheidsinspecties vanwege hun expertise, maatwerkoplossingen en grondige aanpak, waardoor ze een betrouwbare partner zijn voor alle brandveiligheidsbehoeften.

Neem contact Op

Bescherm uw gebouw tegen brandgevaar met de hoogwaardige brandwerende doorvoeringen van Den Dulk Brandwerend. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Brandveiligheidsinspectie nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Wilt u de brandveiligheid van uw bedrijfspand versterken met de hulp van ervaren professionals? Neem vandaag nog contact op met Den Dulk Brandwerend en ontdek hoe wij u kunnen helpen een veiligere werkomgeving te creëren. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en oplossingen op maat aan te bieden die passen bij uw unieke behoeften en vereisten.

Offerte aanvragen


Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Brandpreventie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een email naar info@dendulkbrandwerend.nl.
Heeft u liever direct telefonisch contact, dat kan op +31707446290

 • Professionals in brandpreventie
 • Al 20 jaar actief
 • Snelle afhandeling
 • Eigen zagerij
 • Leerbedrijf
 • VCA* 2017/6.0 gecertificeerd
Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag