Vlamschermen


Bij (geprofileerde) daken waarbij een stalen dakplaat over een brandscheiding ligt, is de kans op branddoorslag bij brand groot. Tijdens een brand is alles in de ruimte onderhevig aan enorme hitte, ook het dak. Via het stalen dak wordt de hitte van de brand naar de naast gelegen ruimte geleid (doorslag), waardoor ook daar brand kan ontstaan.

Vlamschermen

Jarecki ZDW (Jarecki ZDW)
Jarecki ZDW (Jarecki ZDW)
2022-06-23
Max B
Max B
2022-06-03
Professioneel, snel en duidelijk!
Dako van der Gaag
Dako van der Gaag
2020-01-29

Waarom een vlamscherm?

Door het plaatsen van een vlamscherm wordt een tijdelijk barrière (brandweerstand) tegen de hitte gecreëerd. Op de plaatst van het vlamscherm wordt het staal van het dak, door de brand minder snel heet en de hitte wordt minder snel doorgeleid naar de naast gelegen ruimte.

De platen zijn onbrandbaar en bij brand komt er bijna geen rook vrij. Vluchtroutes lopen hierdoor minder snel vol met rook. Dit vergroot de kans om veilig het gebouw te verlaten.

Brandwerend plaatmateriaal

Brandwerend plaatmateriaal is onbrandbaar en in verschillende soorten te verkrijgen: vermiculiet, (calcium) silicaat, mineraalvezel of vezel versterkt gips.

Voor het brandwerend bekleden/isoleren maken we gebruik van verschillende producten:

Rockwool – Conlit steelboard

• Gyproc – Glasroc F,

• Promat – Promatect H, 100, 200

De keuze voor het materiaal dat moet worden gebruikt voor het brandwerend isoleren is per situatie afhankelijk van een aantal factoren: de constructie, de draagkracht of belastbaarheid van de constructie, de omgevingsinvloeden, en de zichtbaarheid.

Berekenen, meten en uitvoering

Den Dulk Brandwerend heeft jarenlange ervaring in het berekenen, leveren en monteren van brandwerende systemen. Dankzij de uitgebreide kennis van brandwerend (isolerend) plaatmateriaal en de korte lijnen met onze leveranciers, kunnen wij voor elk situatie een passende oplossing bieden.

Aan de hand van de aangeleverde informatie bestek en projecttekeningen, kunnen wij een uittrekstaat maken met daarin de te gebruiken brandwerende plaatmateriaal en de plaatdikte.

• De vereiste plaatdikte is afhankelijk van de benodigde brandwerendheidsduur en de constructie waarop de platen bevestigd worden.

Bij aanvang van een project zal een van onze specialisten op locatie langskomen om het vlamscherm in te meten.

De benodigde brandwerende platen worden bij ons gezaagd en vervolgens gesorteerd en op maat op het project geleverd. Hierdoor wordt de overlast (stof, afval, geluidshinder, in de weg lopen) op uw project zoveel mogelijk beperkt en houden we de montagetijd op locatie zo kort mogelijk.

Montage

Een vlamscherm, van brandwerende plaatmateriaal, wordt aan weerszijden van een brandwerende wand (brandscheiding) tegen de dakconstructie geplaatst. De cannelure (golven) in de stalen dakplaten, moeten op de plaats van het vlamscherm worden opgevuld met stroken steenwol (cannelurevulling).

Controlepunten voor vlamschermen

Gespecialiseerd bedrijf

Brandwerende beplatingen dienen door gespecialiseerde bedrijven te worden aangebracht. Het is belangrijk om de benodigde plaatdikte te laten berekenen, om zo de vereiste brandwerendheid van de constructie te kunnen garanderen.

Regelmatige (jaarlijkse) controle

Het is belangrijk om de brandwerende beplating regelmatig (jaarlijks) te laten controleren. Alleen op die manier blijft de garantie op brandwerendheid behouden.

Tip: doet u zelf een controle van de brandwerende beplating? Controleer of de beplating nog intact is. Neem bij twijfel of bij afwijkingen contact met ons op.

Herstel van beschadigingen

Is er sprake van beschadigingen? Laat een expert deze beoordelen en indien nodig herstellen. Ga daarmee niet zelf aan de slag, om problemen met de brandwerendheid van de constructie te voorkomen.

Brandwerend bekleden/isoleren van staal en beton?

Den Dulk Brandwerend is de specialist waar u naar op zoek bent. We beschikken over een team van ervaren VCA gecertificeerde monteurs, die de brandwerende isolatie op locatie kunnen aanbrengen. Bovendien beschikken we op kantoor over een team van projectengineers die de berekeningen voor de vereiste brandwerende plaatdikte nauwkeurig kunnen uitvoeren.

Offerte aanvragen


Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Brandpreventie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een email naar info@dendulkbrandwerend.nl.
Heeft u liever direct telefonisch contact, dat kan op +31707446290

  • Professionals in brandpreventie
  • Al 20 jaar actief
  • Snelle afhandeling
  • Eigen zagerij
  • Leerbedrijf
  • VCA* 2017/6.0 gecertificeerd
Offerte
Vertel ons meer over uw aanvraag

Bellen

Offerte aanvragen