Bouwkundige toepassing

Ook op het gebied van bouwkundige toepassingen doen wij geen concessies. Zo werken wij uitsluitend conform de voorschriften van de fabrikant. Voeg daar onze brede kennis van en ruime ervaring in brandveilig bouwen aan toe én u heeft de zekerheid dat controlerende instanties de toepassing van uw bouwmaterialen goedkeuren.

 

Brandwerend Glas

Onbewerkt glas breekt bij brand. Normaal glas heeft dus een behandeling ondergaan om het vuur een bepaalde tijd tegen de houden. Én ook hiervoor geldt: een vakkundige montage en afwerking zijn essentieel voor het goed functioneren van glas bij brand. Daarnaast verzekeren wij u dat elk stuk brandwerend glas is voorzien van een stempel en getest door de fabrikant.

Brandwerende deuren en ramen

Veel aandacht voor bouwkundige aspecten. Dat vinden wij belangrijk én niet zonder reden. Want brandwerende deuren en ramen moeten branddoorslag door de wand heen tegengaan. Presteert een bouwelement onvoldoende op brandveiligheid. Dan verliest het hele compartiment zijn beschermende functie met alle gevolgen van dien.

Isolatie

Bouwmateriaalcombinaties die voorzien zijn van isolatie krijgen van ons extra aandacht. De achterliggende gedachte is dat de isolerende laag in grote mate het brandgedrag bepaalt. Is deze laag doorbroken door leidingdoorvoeren en niet afdoende brandveilig afgewerkt. Dan kan de isolatie bijdragen aan de brandvoortplanting. Én dat willen wij altijd voorkomen.